Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kornfrit hundefoder

Hvad er kornfrit hundefoder?

Et kornfrit hundefoder betyder, at produktet ikke er tilsat korn. Du kan vælge at fodre din hund med hundefoder uden korn af mange grunde. For nogle hunde er et kornfrit produkt, det mest optimale hundefoder, da et foder uden kornprodukter kan gøre foderet mere nedbrydeligt for hundens fordøjelse. For andre hunde kan et kornfrit produkt betyde, at den slipper for allergiske reaktioner.

Kornfrie produkter betyder ikke, at hundefoderet er uden stivelse. Alt hundefoder indeholder stivelse, da det er sundt for hundens fordøjelse. Stivelsen i kornfrie produkter kommer fra andre kilder end korn, såsom kartofler, brune ris, søde kartofler eller lignende ingredienser. Hvis du vil prøve et kornfrit hundefoderprodukt, skal du være opmærksom på hvad de engelske anvisninger på produkterne betyder. Du kan eksempelvis finde foderprodukter med anvisningen "corn free", men dette betyder ikke kornfrit, men derimod majsfrit. 

Går du op i at købe et naturligt hundefoder, bør du ikke gå efter det billigste foder du kan finde, da kvaliteten oftest er ringe med lavt kødindhold og brug af kunstige stoffer for at gøre foderet så billigt som muligt. Hvis du derimod køber et kornfrit hundefoder af høj kvalitet, vil du opleve at den vejledende fordermængde er lavere, end ved billigere produkter, fordi kødindholdet er højere.

Der er mange meninger om hvad der er det bedste kornfrie foder til hunde. Hos Loppetjansen.dk har vi valgt mærker, som vi kan stå inde for, og hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. I vores kornfri hundefoder og naturlige hundefoder er der brugt frisk kød, brune ris, kartoffel eller sød kartoffel og inden soya, majs eller hvede som genneralt ikke er så godt for hunden.

Kan jeg også få kattefoder uden korn?

Det er endnu ikke så udbredt, men det er muligt at finde kornfrit kattefoder. Katten faktisk fra naturens side en større kødæder end hunden, hvilket betyder at katte har brug for mere kød end hunde. Katte har derfor utrolig godt af, at blive fodret med et kornfrit kattefoder, med et højt proteinindhold. Kød er en naturlig kilde til et højt taurinindhold. Taurin er livsvigtigt for katte og de kattefodermærker på markedet, som har et lavt eller medium indhold af kød tilsættes altid taurin, da katten ellers vil få mange følgesygdomme uden.