Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pelspleje af korthårede hunderacer

Undgå hundehår i hjemmet

Mange hundeejere af korthåret racer oplever at hunden fælder og der ligger hår overalt både i sofaen og på ens tøj, lige så snart hunden er gået forbi. Det behøves heldigvis ikke at være sådan! På denne side får du tips og tricks til, hvordan du undgår at din hund fælder i hjemmet.

Den grundige pelspleje mod hundehår

Hvis du ønsker at slippe for 99% af de hår, som din korthåret hund går og fælde skal du gøre følgende.

Allerførst starter du med at vaske din hund, og det skal du gøre grundigt, med en god hundeshampoo.

 1. Bland shampooen med vand, som anvist på shampooen. 
 2. Hæld shampooblanding på hundens pels imens den er TØR (Ja, det er rigtigt nok!)
 3. Gnub shampooen ind i den tørre pels (Hundens pels er nemlig vandskyende)
 4. Skyl nu pelsen. Du vil fornemme, fordi du brugte shampoo på tør pels, at det er lettere at få pelsen rigtig våd, helt inde ved huden.
 5. Hæld mere shampooblanding på hundens våde pels
 6. Gnub pelsen grundigt i alle retninger med en massagebørste, fx. fra KONG - Så giver du både massage og får løsnet hårene. Dette bør kun gøres på korthårs-racer, da du ellers sammenfiltrer pelsen på langhåret hunde.
 7. Skyld pelsen helt fri for sæbe 

Efter vasken, skal du i gang med at føntørre din hund, samtidig med at du bruger en børste til at rede hunden.

Brug følgende børste/kam til:

 • Korthåret hunde (Fransk bulldog mf.): Fin kam og en KONG massagebørste.
 • Tæt pelset, korthåret hunde (labrador, gravhund mf): En Karte, en coat king (med 10-12tænder), fin kam og en KONG massagebørste.

Her vil du opleve at der kommer rigtig meget hår af, da du har løsnet en masse under vasken. Når hunden er helt tør, kan du bruge en Furminator og rede pelsen over hele kroppen, til der ikke kommer flere hår af. Efter denne behandling vil du opleve, at din hund stopper med at fælde i optil 3 måneder. Når den begynder at fælde igen gentager du behandlingen.

Den lette løsning

Er den du bruger hvis det skal gå stærkt men den sikrer dig ikke mod løse hår i nær så lang tid som den grundige løsning. Men det er en god måde at få fjernet en masse døde hår og dermed også sikre at din hunds hud kan få luft.
Bruge en K9 Nano mist eller K9 Texture spray når du skal børste din hund, dette gør at du kan få flere døde hår af og hårene fylder ikke rund på samme måde i hjemmet.

Spray pelsen med K9 og børst hunden med disse redskaber. Det er vigtigt at man bruger flere redskaber, da redskaberne har forskellige evner, og ved at kombinere redskaberne opnår man det bedste og mest vedvarende resultat.
 
Korthårs hunde (fransk bulldog, Greyhound osv.): Brug en fin kam og en Furminator til korthårede pelse samt en Kong massagebørste

 1. Spray pelsen med K9 Nano mist
 2. Bruge FURminatoren eller Kong massagebørsten og børst pelsen grundigt igennem, med hårets gro retning, kan gøre på hele kroppen også ben.
 3. Herefter bruger du kammen. Tip: lad den pels der falder af sidde i kammen så kan du få endnu flere hår af.

                                                            

Kort tæt pelsede hunde (labrador, ruh. gravhund): Brug en karte, en coat king (med 10-12tænder) og fin kam og evt. Furminator

 1. Spray med K9 Nano mist
 2. Du starter med at spray pelsen med K9 spray herefter anvender du kong som du børster hundens pels i alle retnigner. Massagen vil få hårene til at løsne sig yderligere.
 3. Karten bruges på ben og andre steder med længere hår. Det sikrer at pelsen er helt uden filter og at pelsen sidder i samme retning og derved er det lettere at bruge de andre redskaber.
 4. Herefter bruger du en Coat king, den er rigtig god til at fjerne underuld og så er den let at anvende. Brug FURminator efter coat king og børst grundigt hundens pels med hårretningen kun på kroppen
 5. Herefter tager du din kam og reder hunden Tip: lad den pels der falder af hunden sidde i kammen så kan du få flere hår af. Kammen afslutter dit arbejde og du får de sidste hår af.

 
OBS: En FURminator bør kun anvendes hver 3 uge og hvis du har brug for at rede hunden før bruges Kong massagebøsten.
 
Denne tekst er skrevet af Karin Knudsen, professionel hundefrisør igennem 40år og må ikke kopieres eller bruges uden tilladelse fra Karin Knudsen.
Karin driver til dagligt sin hundesalon www.karins-trimmesalon.dk i Nyborg.