Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Sådan lærer du din kat at gå med kattehalsbånd

Hvis du vælger en kattelem model, hvor det er nødvendigt at katten får et katte halsbånd på, så kan det være en god ide at træne katten til at gå med halsbånd inden at du lukker den ud.

  1. Du starter med at give katten halsbåndet på og giver straks katten en godbid- halsbåndet tages af igen.
  2. Halsbåndet gives på og katten får igen en godbid og du lader halsbåndet sidde på. Hvis ikke begynder at prøve at få det af så skal du distrahere katten med legetøj/foder og når den har glemt halsbåndet tager du det af igen.
  3. Halsbåndet gives på og katten får en godbid, du lader katten gå med halsbåndet, hvis den bare acceptere det så er den klar til at komme uden for, hvis katten prøver at få halsbåndet af så skal du gøre som punkt 2 igen, indtil at katten har vænnet sig til sit nye halsbånd.

Katte halsbånd er lavet specielt til katte og vil gå op eller give sig hvis katten sidder fast, således at kattehalsbåndet falder af så katten kan komme uskadt hjem.


Der findes følgende typer kattehalsbånd
 
Typer funktion
Klik-lås katte halsbånd Virker ved at når katten sidder fast går halsbåndet op. Hvis katten kradser sig/forsøger at få halsbåndet af kan den også udløse klik-låsen så det falder af.
Klik-låsen på Rogz katte halsbånd kan indstilles til kattens størrelse. lille – mellem- stor.
100% elastik halsbånd Består af en elastikbånd med gammel dags lukning. Hele halsbåndet kan give sig hvis katten sidder fast.  Hvis katten kradse sig/forsøger at få halsbåndet af, vil det ofte falde tilbage på halsen.
Når elastikken bliver slap skal halsbåndet skiftes, da det ellers ikke vil falde af, hvis katten sidder fast.
Halsbånd med lille stykke elastik Består af varierede stoffer og der sidder så et lille stykke elastik i den ene ende som kan give sig, hvis katten sidder fast.
Dette halsbånd er svære for katten at kradse/ trække af, da elastik stykket er mindre.
Efter tid kan elastikstykket da blive slapt, hvis det er faldet af mange gange og bør skiftes (da man ikke bare må spænde halsbåndet ind)