Cookie Consent by Free Privacy Policy website

10 gode råd i sommervarmen

Pas på dyrene i sommervarmen - 10 gode råd

Når det bliver varmt så tager vi mindre tøj på og kører til stranden. Så heldige er vores hunde og katte ikke, de kan ikke tage mindre tøj på, eller bestemme hvor de kører hen. Sommervarmen kan være virkelig hård for vores bedste venner. Derfor er det vigtigt at vi tænker på vores dyr, og sørger for at sommeren også er en fornøjelse for dem.

Bliv inspireret af vores 10 gode råd her

1. Sørg for en eller flere kølige pladser
Du kan give din hund eller kat en kølig plads med en kølemåtte som lægges på jorden, i buret eller i bilen. Denne måtte er kølende og dit kæledyr vil elske at ligge der, når det er varmt. En rigtig god måde at køle dyret ned i sommervarmen.

2. Frisk, og køligt vand
Når det er varmt, kan både mennesker og dyr risikere at drikke for lidt vand og dehydrere. Du kan hjælpe med at få nok væske i dit kæledyr, ved at have en vandautomat med roterende vand. Vandautomaten sørger for at vandet holdes frisk og lækket, og så vil lyden af rindende vand vække dit kæledyrs urinstinkt og få den til at drikke mere, end den havde adgangs til vand fra en almindelig vandskål.

3. Giv din hund en sund hundeis
Produkter som KONG Original, KONG Puppy og KONG Extreme er gummilegetøj, som er lavet til at kunne fyldes og puttes i fryseren. Du kan fylde alt godt i disse produkter, prøv fx. en lækker vådfoder til hund eller kat. Fyld KONGen med vådfoder og læg den i fryseren. På varme dage kan du dermed forkæle din hund eller kat med en lækker og sund is, som samtidig indeholder en masse væske.

4. Køb en hundepool
En hundepool er specieldesignet til hunde. Den har en lavere kant end normale pools, og er fremstillet i et kraftigt materiale. Ofte er bunden skridsikker, så hunden ikke glider rundt. Mange hunde elsker at have adgang til vand, som de kan ligge og lege i på varme sommerdage.

5. Anvend en kølefane på buret til køretuen
Kølefaner kører på batteri og sættes fast til buret. Det sikrer en konstant cirkulering af luften, som kan forhindre din hund overopheder.

6. Sørg for at hunden eller kattes pels ikke er filtret og fyldt med uld
Børst hunden og katten! Få den klippet, hvis pelsen er filteret eller fyldt med uld (hvis du ikke har mod på at rede det ud). En reglmæssigt børstet pels er lettende for dyret og gør at hunden eller katten vil føle sig bedre tilpas. En filtret pels vil filtre endnu mere, når det er varmt og er utrolig generende og ubehageligt for dyret. En filteret/fugtig pels kan desuden give hotspots, som er store åbne sår.

7. Køb kølelegetøj
Der findes et hav af legetøj, for eksempel findes der vandlegetøj der kan flyde og kølelegetøj som kan fyldes med vand og lægges i fryseren.

8. Giv hunden en kølevest på, som nedkøler på gåturen
Hurtta laver en lækker kølevest, som du kan give hunden på, som sikrer at hunden bliver kølet på de vigtigste steder på kroppen.

9. Gå kun ture om morgen og sidst på dagen
Undgå at gå tur på de varmeste timer på døgnet. Hvis du bor i et sted med have, kan det være en god idé på de meget varme dage, at droppe gåturen.

Når solen står højest på himlen og temperaturen er høj er det ikke kun varmt for hunden, men asfalten bliver også utrolig varm. Husk at mærk på asfalten med din håndfalde, så kan du vurdere om asfalten er fin for din hund at gå på eller ej. Hvis du synes asfalten er for varm at røre ved, vil hunden også synes det og i værste tilfælde kan din hund få brændsår på poterne, hvis den går på for varm asfalt.

10. Sørg for skyggepladser i haven
Tænk på at hunden eller katten skal kunne finde skygge. Sæt evt. et stof hundebur op i haven, det giver skygge og ro for både hunden og katten.

Vi håber, at du kan bruge disse gode råd! Du finder selvfølgelig de overnævnte produkter, og mange andre i vores sortiment.