Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Min hund keder sig

Hvorfor keder hunden sig?

Det er vigtigt at udfordre sin hund, da den ellers kan komme til at kede sig. En hund der keder sig, kan enten få problemadfærd eller blive meget stille og indadvendt.

At aktivere hunden mentalt er sundt for hunden og styrker båndet mellem hund og ejer. Hundens natur er at bruge de vågne timer på at jage og være sammen med flokken. Vores tids hunde kan opleve at være alene hjemme i 7-8 timer dagligt, med 2-3 gåture i løbet af en dag og det er ofte ikke nok for at stimulere hunden. Det er derfor en rigtig god ide at kombinere fysisk og mental stimulering.

Aktivering - mange muligheder

Der findes mange måder at aktivere din hund. Alle hunde elsker en god gåtur, men hvis du kombinerer motion og mental stimulering, får du en velfungerende og glad hund. Herunder kommer vi med en række forslag til mental stimulering og sjove aktiviteter til din hund.

Aktivitetsspil

Der findes i dag mange slags aktivetsspil i både træ og plastik. Med aktivitetsspil lærer hunden problemløsning og at bruge sin hjerne og sanser for at kunne løse den stillede opgave. Det kan være en god idé at have flere forskellige aktivitetsspil, da det giver en variation til problemløsningen og hunden derfor fortsat bliver udfordret. På den måde bliver det heller ikke kedeligt for hunden. Husk dog ikke at lade hunden være alene med et aktivitetsspil.

Aktivitetsbold

En aktivitetsbold fås i mange forskellige udformninger og sværhedsgrader. Bolden bruges til at lægge hundens godbidder eller foder i. Hunden skal så bruge poten eller snuden til at rulle bolden for at få godbidderne ud.
En aktivitetsbold er en god introduktion til aktivering, da boldene som regel er lette at finde ud af. Hold altid hunden under opsyn, når du bruger aktivitetsbolde.

KONG original

Kong Original er et lækkert kegleformet produkt som er fremstillet i naturgummi, hvilket gør det svært for hunden at ødelægge. Sørg for at vælge den rigtige størrelse som passer til din hund. For at give din hund mere udfordring, kan du fylde Kong Orignal op med vådfoder eller andet lækkert - frys den og lad hunden bruge tid på at slikke det ud – Se mange lækre opskrifter her