Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hvad er forskellen på hundeklipning og hundetrimning

Forskellen mellem hundeklip og hundetrim

Hundeklipning og hundetrimning er to meget forskellige ting og anvendes til forskellige racer.

  • Hundeklipning kan anvendes til alle hunderacer
  • Hundetrimning gøres primært på de ruhårede hunderacer

Hundeklipning

Alle hunderacer kan få hundeklip, men du skal være opmærksom på at hvis du klipper en ruhåret hund med en maskine, så bliver pelsen blød.

Når kan klipper en hund, så bruger man en saks eller klippemaskine. Her kan pelsen klippes i den ønskede længde alt efter race men også hvad man som ejer ønsker. Til langhårsracer klipper man med klippemaskine of her kan man groft sagt vælge imellem 4 klipninger med forskellige variationer:

Udstillingshund 
Her klipper/studser man kun lidt af pelsen på kroppen, for at den bliver pæn at se på. Derudover så klipper man poter og evt. snuder (alt efter race)

Hvalpeklip 
Anvendes til alle uanset hundens alder, her klipper man hunden med klippemaskine eller saks så den kommer til at ligne en hvalp på ca. 4 måneder.

Bamseklip 
Her anvendes klippemaskine på kroppen og hunden klippes kort (som en teddy bamse) og der klippes tykke ben med saks eller maskine.

Tæt klip 
Her klippes hunden helt kort med maskine.

Pudler er der flere klipninger til, her klipper man med saks for at lave en flot form

Man klipper ofte små pelshunde som: Shih Tzu, Bichon frise, Havanaise, Yorkshire terrier og mange flere.

Hunde der også kan klippes er korthårs hunde fx Mops, Labrador når disse klippes så vil man undgå at hunden fælder i en periode da alle ”døde” hår klippes af.

Hundetrimning

Man trimmer ruhårede racer som fx Cairn Terrier, Fox Terrier, Skotte og mange flere.

Når man trimmer en hund, så kan man bruge forskellige redskaber. Du kan anvende trimmekniv, trimmesten, trimmeblok, pimpsten, trimmefinger dutter og håndplukning (uden reskaber)

Derud over så anvender man ofte trimmepudder som sikrer at det er nemt at få fat i pelsen da pudderet giver grip til pelsen/fingerne.

Når man trimmer pelsen på en hund, så er det vigtigt at pelsen er trimmemoden, det vil sige at den er ”løs” og klar til at blive trimmet af.

Hvis pelsen ikke er trimmemoden så vil det gøre ondt på hunden.

Verdens nyhed: Du kan nu få en trimmemaskine som trækker hårene ud på samme måde som hvis du selv trimmer din hund. Du slipper for at skulle bruge dine fingre (hvilket kan være meget opslidende) og du sikrer samtidigt at der kun bliver taget det pels af som er klar til at blive trimmet.

Når man anvender en trimmemaskine skal man strække huden ud.

Når man trimmer så ”knækker”/trækker man pelsen af hunden. På den måde så gror der nye hår ud og pelsen bliver lækker og tæt. En hund der trimmes skal ikke vaskes og man har en pels der er selvrensende og vandskyende.

Nogle hunde har en dårlig trimmepels, dette kan være arveligt, skyldes allergi eller andet. Disse hunde vil man klippe med en klippemaskine. Herefter vil pelsen blive blød og skal vaskes.

Hvis man har klippet sin trimmehund, kan man godt få pelsen til at blive trimmet igen, hvis hunden havde en god trimmepels fra starten af.

Trimning af Spaniels

Dette hedder også at trimme, men her trimmer man ikke på samme måde som man gør med en Ruhåret hund.

På en spaniel fjerne man døde hår fra ryggen med en trimmekniv, som man trækker hen over ryggen, eller man kan anvende en Furminator.

Ansigtet fjernes døde hår (blege) med en trimmekniv, trimmeblok eller ved hjælp af fingertrimning. Ansigtet (munden) klippes tæt med en klippemaskine. Poter klippes med saks og maskine.

Fanger og ben klippes med saks.

Håber at dette har givet et indblik i hvad det vil sige at trimme og klippe sin hund.