Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pas på hunden i julen

Når den søde juletid nærmer sig

Juletid er lig med hyggetid - så skal der nydes godt af julens lækkerier, og vi vil så gerne give vores hunde lidt ekstra godt.
Du kan læse mere om i denne artiklen hvad du skal passe på i forhold til din hund og julen. på siden herunder kan du se en masse lækkerier som hunden godt kan tåle og som er hyggelige og velsmagende.

Omtanke for dyrene

En god huskeregel er, altid at rydde spiselige ting væk, når I går fra fra det. ”Dygtige” hunde kan snildt springe op på bordet, skænken eller reolen efter vores godter og julemad - og det går stærkt. 1-2-3, så har de spist en hel skål julekonfekt og det kan gøre hunden rigtig syg.
 
Skulle uheldet være ude, så kontakt dyrlægen med det samme. Reagerer du hurtigt nok, kan hunden få noget medicin, så den kaster op og derved mindsker risikoen for at blive alvorligt syg.

Chokolade og konfekt

Hvis du gerne vil forkæle din hund med chokolade, kan du køb chokolade lavet specielt til hunde. Chokolade til mennesker indeholder bl.a. theobromin, som gør hunden alvorligt syg.

Rosiner og nødder

Undlad at give hunden rosiner (også vindruer) og nødder. Hunden kan ikke tåle dem og der er stor risiko for alvorlig sygdom.

Julemad

Hvis du ønsker at give hunden rester fra julebordet, så rens det for fedt, da hundens mave- og tarmsystem ikke kan omsætte for store mænger fedt og kan dermed få meget tynd mave.
Det samme gælder sovs og brunede kartofler.

Kødben og andeskrog

Det er generelt altid bedst at give hunden rå ben. De splintrer ikke og er gode for hundens tænder, og så får de tiden til at gå med gnaveriet.
Hvis du vælger at give hunden forarbejdet kødben, skal det være okse, hest eller lam. De splintrer ikke på samme måde som kylling, and og fiskeben.

Pas på julepynten - Nu skal vi snart danse om juletræ

Der er ikke længe til jul og mange af os begynder at hænge kravlenisser op og pynte juletræ. Mange af os har måske oplevet en hunds leg med julepynt og grangrene. Det er noget rod, men med lidt omtanke, kan vi selv være med til at mindske risikoen for ballade.

Sørg for ikke at hænge julepynt, julekugler, guirlander og andet, der kan dingle i hundehøjde. Det er for fristende og kan ende galt.

Ønsker man levende lys på juletræet, så sørg for, at lukke hunden væk, mens lysene brænder eller lad nogen i familien sidde med hunden, mens andre går rundt om træet.

Den kan være rigtig sjovt at købe julegaver til hunden og pakke dem pænt ind. Sørg for at være hos hunden, når den pakker op og fjern papir og bånd, så det kun er gaven, den får ”fornøjelsen” af.