Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Min hundehvalp vil ikke spise

Hvorfor spiser hvalpen ikke som den plejer?

Måske står du lige nu i en situation, hvor din hundehvalp slet ikke vil spise. Det kan være utrolig foruroligende, men det er helt normalt at hundehvalpe har faser i deres vækst, hvor de ikke spiser som de plejer. Når du oplever dage, hvor hvalpen ikke spiser, er det oftest fordi hvalpen ikke vokser så meget, men du vil også opleve dage, hvor hvalpen spiser rigtig meget og endda gerne vil have mere, end det der står den må få på pakken.

Når hvalpen har dage, hvor den vokser mere, kan du for det meste godt give den lidt ekstra foder. Dog er det vigtigt, at du er særligt opmærksom på hvalpe af store hunderacer ikke får for meget mad, da de kan blive overvægtige eller vokse for hurtigt af den ekstra mad, og det kan ødelægge deres ben. 

Er din hvalp glad og vågen, skal du ikke være bekymret for nedsat appetit

Det er vigtigt at du som hundeejer ikke går i panik, når din hvalp eller voksne hund ikke spiser. Det kan være helt normalt - bare tænk på dig selv, vi mennesker har også forskellige behov for mad alt efter ens aktivitetsniveau.

Så længe din hvalp ser glad, vågen og tilfreds ud, skal du ikke bekymre dig om, hvad den spiser. Den skal nok spise, når den bliver sulten.

Hvis du synes du vil variere din hvalps eller hunds hundefoder, for at vække appetitten, kan du købe dåsefoder af god kvalitet. Dette indeholder alle de rigtige vitaminer og mineraler, som din hvalp eller hund har brug for.

Du kan også få din hund til at spise, hvis du tilsætter ekstra kød, sovs, kartoffel eller andet lækkert. Dog kan dette være en hæmsko, da hunden vil vænne sig til have noget "ekstra lækkert" tilsat, før den vil spise og samtidigt vil nogle hunde blive overvægtige af de ekstra tilsætninger.

Hvor meget foder skal en hvalp have?

Som udgangspunkt kan du følge anvisningen på posen på det hvalpefoder du har købt, men du bør også kigge på størrelsen af din hundehvalp. Hundehvalpe vokser forskelligt og derfor skal du måske øge eller reducere fodermængden. Du kan også forhøre dig hos din dyrlæge, hvis du skulle være i tvivl.