Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hvalpefoder

Hvalpefoder

Har du endelig fundet den hvalp du ledte efter, men er i tvivl om hvordan den skal fodres mens den er hvalp? Det kan være noget af et puslespil at finde ud af, hvordan man skal fodre sin hvalp, hvis man aldrig har haft hund før. Det kan være spørgsmål som: Hvor længe skal en hundehvalp have hvalpefoder? Skal min hundehvalp have mælk når jeg får den som 8 uger? Hvorfor skal hvalpe have hvalpefoder? og hvad er forskellen på foder til hunde hvalpe og voksne hunde?

Alle disse spørgsmål, og mere, kan du få besvaret i dette blogindlæg.

Hvornår skal min hundehvalp have hvalpefoder?

Når du køber din lille nye hundehvalp på 8 uger, kan den spise tørfoder (hvalpefoder) og alt efter race vil den, når du får hvalpen, have fået tørfoder i 1-2 uger.

Alt efter hvalps hunderace skal den have hvalpefoder i kortere eller længere tid:
 • Små hunderacer (voksen vægt op til 10kg) skal have hvalpefoder i 10måneder
 • Mellem hunderacer (voksen vægt op til 24kg) skal have hvalpefoder i 12 måneder
 • Store hunderacer (voksne vægt op til 45kg) skal have hvalpefoder i 18 måneder
 • Gigant racer (voksne vægt over 45kg) skal have hvalpefoder i 18/24 måneder

Hvis du oplever at hvalpen spiser sit foder for hurtigt, kan du med fordel opbløde foderet eller fodre i en aktiveringsskål. Dog skal du være opmærksom på, hvis du opbløder foderet så bruger hvalpen ikke sine tænder og dette kan give tandproblemer, da hvalpens tænder har brug for at arbejde med foderet.

Skal min hundehvalp have mælk når jeg får den som 8 uger?

Nej, det er ikke nødvendigt. Din hvalp vil være afvænnet fra moren inden du får den som 8 uger gammel og være introduceret til hvalpetørfoder. Hvalpefoderet indeholder alle de vitaminer som din lille hvalp har brug for.

Hvorfor skal hvalpe have hvalpefoder?

Hvalpefoder er lavet specielt til at hvalpen kan udvikle sig korrekt, mens den vokser. Hvalpefoder indeholder ofte flere kalorier, og ingredienser der styrker, eller hjælper til fordøjelsen, da hvalpen skal til at vænne sig til at spise tørfoder i stedet for mælk.

Det er meget vigtigt at du fodrer din hvalp med hvalpefoder, men du skal også være opmærksom på at købe hvalpefoder der er målrettet specielt til din hunds alder og vægt, da det er forskelligt hvor hurtigt en lille og en stor hunderace vokser. Se vejledningen længere oppe under afsnittet "hvornår skal min hundehvalp have hvalpefoder?"

Hvad er forskellen på foder til hundehvalpe og voksne hunde?

Hvalpe og voksne hunde har forskellige energibehov. Derudover har en hundehvalp en mere sart fordøjelse, da den går fra flydende kost til fast kost. Dette sætter yderligere krav til hvalpefoderets fordøjelighed samt indholdet af glukosamin og chrondotin, når hunden er i vækst.

Foder til voksne hunde er billigere end hvalpefoder, fordi en almindelig voksen hund ikke har nogen særlige behov og derfor kan den klare sig på et foder, som ikke indeholder samme specielle ingredienser, som hvalpefoderet.

Kan man få hvalpefoder som kornfrit?

Ja det kan du godt. Der findes en del mærker der producerer hvalpefoder som også er kornfrit. Herunder kan mærket Applaws nævnes, som er kornfrit og producerer foder til både små/mellem hunderacer og store hunderacer.

Hvilke mærker af hvalpefoder sælger i?

Vi har udvalgt nogle få mærker, som vi selv kan stå inde for. Hvilket hvalpefoder du skal vælge til din hundehvalp, bør bero på hvordan at hvalpen har det på foderet og så kan du med fordel se på indholdsfortegnelsen.

Vi sælger blandt andet

 • Hills – Hills udvikler hele tiden på produkterne, så du er sikker på at få et foder med den nyeste viden inden for hundefoder.
 • Royal Canin – Royal Canin har mange racespecifikke produkter og mange special produkter.
 • Arion – Arion er et godt alternativ til andet foder, og så har Arion foder en lavere kilopris, men stadig med en god indholdsfortegnelse.
 • Applaws – Applaws er et ægte kornfrit foder med masser af urter og grøntsager, hvor der er brugt god tid på at udvikle et foder med en god sammensætning af ingredienser.
 • Sam´s Field – Sam´s field er et kornfrit foder til en lav kilopris.
 • Carnilove - Carnilove er et smagfuldt kornfrit foder i mange smagsvarianter
 • Easy Barf - Easy Barf er let anvendeligt tørbarf, som både er naturligt og allergivenligt.