Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hvad skal hundefoder indeholde?

Hundefoder består af protein, kulhydrat, fedt samt vitaminer og mineraler. Alt hundefoder som sælges i Danmark lever op til de krav, som de danske myndigheder kræver for et fuldfoder til hunde. Men der er alligevel stor forskel på ingredienserne som findes i de dyre hundefoderprodukter kontra de billige foderprodukter - og det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilket produkt man skal vælge.

Hundefoderets sammensætning

Hundefoder indeholder forskellige ingredienser, som alle giver adskillige smagsoplevelser for hunden, men som samtidigt også kan anvendes, hvis hunden har allergi eller har særlige behov.

Protein

Alt hundefoder indeholder en proteinkilde fra kød. Meget hundefoder indeholder kylling, da kylling er en god proteinkilde og som samtidig er let for hundens krop at nedbryde. Til sammenligning består hundemad sjældent af kødindhold udelukkende fra okse eller svinekød, da hunden kan have svært ved at optage proteinet på samme måde, som kylling.

Kulhydrat

Ud over kødindholdet, består hundefoder også af kulhydrat. Dette kommer eksempelvis fra ris, majs, hvede, kartoffel, sød kartoffel eller brune ris, som er nyttige kulhydrater i hundens måltid. Kulhydratet er vigtigt i foderet, da hunden ikke kan leve af protein alene og har brug for kulhydrater i kroppen, men kulhydrat er den bestanddel i foderet, som hunden skal have mindst af.

Fedt

Fedtet i foderet kan være af animalsk eller vegetabilsk oprindelse, og så er det vigtigt at foderet indeholder Omega-3 fedtsyrer. I forhold til fedtindholdet, er der her stor forskel på kvaliteten, nogle producenter skriver ikke en gang hvor fedtet kommer fra i deres produkter og disse produkter vil jeg selv holde mig lang væk fra. 

Hvor mange typer hundefoder findes der?

Der findes mange forskellige typer af hundefoder herunder:

Hvordan laves hundefoder?

Det er forskelligt fra producent til producent, men det meste hundefoder bliver i dag bagt som piller, så man er sikker på en ensartet kvalitet hver gang. Når den varme foderpille kommer ud af ”ovnen”, bliver fedtstofferne tilsat uden på foderpillerne for at smagen bevares bedst, samtidig med at det også med til naturligt at konservere hundefoderet.

Hvilket hundefoder skal jeg vælge?

Vi anbefaler altid at vælge et foder af en mellem eller høj kvalitet, alt efter hvad du har råd til. Dette anbefaler vi, da du her får et foder, hvor du kender kødindholdet, og hvor der ofte er anvendt gode olier samt kulhydrater af en lødig kvalitet. Derudover kan der være specielle behov, som du skal tage hensyn til, når du vælger hvilket hundefoder din hund skal have. Det kan være overvægt, ledproblemer, hudproblemer, tendens til dårlig mave, at det er en hvalp eller ældre hund.

Vi har i vores sortiment et stort udvalg af godt hundefoder, som tager hensyn til de særlige behov, som din hund kunne have brug for. Her er Hills hundefoder et populært valg, fordi foderet er skræddersyet til hundens alder, størrelse, race samt særlige behov.

Du bør helst undgå de billigste mærker, hvis du har råd til det, fordi du ofte får et meget ringe produkt, fyldt med tilsætningsstoffer og hvor du ikke ved hvor ingredienser som kød, benmel, hvede og fedtstoffer kommer fra, og hvor vitaminer og mineraler altid er tilsat kunstigt.

Hvilket hundefoder skal jeg købe til en hund med ledproblemer?

Har din hund ledproblemer, bør du vælge et såkaldt mobility foder, som har et højt indhold af omega-3 olier, eller chrondotin og glukosamin, da man ved at disse virker godt på ledproblemer. Du kan med fordel prøve fx Hills mobility, som findes i 3 størrelser til mini, medium og large hunderacer.

Kan jeg selv lave hundefoder?

Du kan godt selv lave hundefoder til din hund og mange bruger i dag et Barf produkt, da dette er let at have i fryseren eller køleskabet.

Når du Barfer, eller laver dit eget hundemad, så er det vigtigt at du husker at tilsætte vitaminer, olier og mineraler til hundefoderet, da hunden ellers vil blive fejlernæret og det er ofte ikke noget man opdager, før der er gået lang tid og fejlernæring kan være katastrofal for hunden eller hvalpen.