Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Tissetræn hvalpen

Når du har fået din lille hundehvalp hjem er den næste tid rigtigt vigtigt i træningen af din hvalp og socialiseringen af den.

Når hvalpen er mellem 6-12 uger, der er det vigtigt at den oplevere en masse ting, da det vil ruste den til sit videre liv. Du socialiserer hvalpen ved at vise og udsætte den ting, mennesker, lyde og give den nogle gode oplevelser ved alle de nye ting og miljøer den møder.

Her kan nævnes: høje lyde (fx fyrværkeri, råb, noget der falder ned, støvsugeren), mennesker (baby, ældre, unge med og uden skæg, mænd og damer), køre i bil, cykel, tog, se andre hunde, store som små og så videre.

Det kan være en god ide at lave en liste som du så kan tjekke af, så du er sikker på at du får gjort mange af tingene. Husk tiden med den lille hvalp går hurtigt.

Husk trygheden

Det er vigtigt at skabe en trygbase for hvalpen, det gøres ved at man sikre sig at hunden et sted som er dens, det kan være en hundeseng eller en transportkasse. Når hvalpen ligger her, så har den ”helle” og skal kunne ligge i fred for børn og voksne.

Tissetræning

Hvalpen kan ikke holde sig særligt længe og derfor skal den ud ofte, hvis du vil undgå tis på gulvet. Hvis hvalpen tisser på gulvet er det ikke en urenlighed, og du bør aldrig skælde hvalpen ud for det.

Du skal i stedet gå ud med hvalpen, hver gang den har leget, når den har spist, når den har sovet. Hvis du har din hvalp liggende i soveværelset (evt. i et bur), så kan du høre, når den piber og vil ud om natten. Hvis du gør dette får du meget hurtigt en renlig hund, da den ikke er i tvivl om, hvor den skal tisse for at være dygtig.

I starten skal du rose hvalpen, når den tisser udendørs og give den en lille godbid. Husk at vent til den er helt færdig med at tisse, men inden den går væk, ellers vil den opfatte din ros for noget andet som den gør. Fx. snuser til græsset eller lignende.

Hvad kan jeg købe for at hjælpe med tissetræningen?

  • Køb et hvalpetoilet - nemt, hvis du har svært ved at nå i haven
  • Brug bur om natten, så vækker hvalpen dig

Kontakt vores kundeservice eller vores butik, så rådgiver vi dig gerne i forhold til hvilke størrelse der passer dig.