Kattebakker

Viser alle 21 resultater

Kattebakker til alle katte 

Både af hensyn til katten, dig selv og dine omgivelser er det altafgørende, at du er i besiddelse af en kattebakke, der sikrer en høj grad af hygiejne i forbindelse med din kats toiletbesøg. Mange moderne kattebakker er overdækkede, så de skærmer mest muligt af over for ubehagelige gener såsom lugt. Kattebakker skal tømmes mindst én gang dagligt for at holde en god standard, og til dette formål kan vi tilbyde forskellige former for praktiske skovle, der letter rengøringsarbejdet så meget som muligt. Vi kan desuden også tilbyde smarte måtter, der lægges foran kattebakken, så din kat automatisk tørrer sine fødder af, inden den træder ud på gulvet efter endt toiletbesøg.

Forskellige varianter af kattebakker 

Vi har et stort udvalg uanset om du har en stor kat eller en killing, så kan du få din kattebakke lige her. Der findes forskellige typer af kattebakker. 

Åben kattebakke uden tag er en kattebakke som er åben. Det er let at fjerne efterladenskaber og du kan nemt se når der er kommet noget i bakken. Ulempen ved denne slags kattebakke er at det lugter ofte mere end en lukket kattebakke, og katten kan komme til at tisse udenfor kattebakken. Når katten begraver sin efterladenskaber, vil gruset ofte ryge udover kanten. 

Lukket kattebakke med tag er en kattebakke som er helt lukket, som har en låge så katten kan komme ind i kattebakken. Med en lukket kattebakke reducerer du lugtgener, og du undgår at katten tisser udover kanten. Når katten begraver efterladenskaberne, vil gruset blive indeni kattebakken. De fleste katte føler sig også mere trygge i en lukket kattebakke. Denne type kattebakke fås med eller uden kulfilter, som er med til at fjerne dårlig lugt hvis du vælger en kattebakke med kulfilter. Det anbefales at skifte kulfilteret ca. en gang om måneden. Med en lukket kattebakke kan det være svært at se når katten har besørget og derfor skal man holde mere øje med en lukket kattebakke. 

Hop ind kattebakke er en smart løsning til dig som vil have at gruset bliver inde i bakken. Katten skal hoppe ned i kattebakken for at besørge. Det kan være godt til dig der har hund, som spiser kattens afføring, da hunden ikke kan få fat i afføringen. Katten skal altså hoppe ned i bakken, hvilket nogle katte kan have svært ved og du skal have låget af hver gang du skal samle efterladenskaber. 

Elektrisk selvrensende kattebakke 

Det er en selvrensende kattebakke med en automatisk rive der fjerner afføringen når katten har besørget. Kattebakken er 5 gange mere effektiv til at reducere lugtgener, da den fjerner afføringen med det samme og lukker det inde. Mange katte har det med at de ikke vil bruge kattebakken hvis der i forvejen ligger afføring og derfor er denne løsning perfekt til disse katte. ScoopFree Elektrisk selvrensende kattetoilet bruger krystal kattegrus som indkapsler urinen. Den bruger strøm for at kunne fungere og specielle bakker med kattegrus, der godt kan være lidt dyrere end almindeligt kattegrus. 

Hvor tit skal jeg rense kattebakken? 

Når katten har besørget, kan du med fordel tage klumperne op, de fleste katte gider nemlig ikke gå i kattebakken hvis der i forvejen ligger afføring. Tag derfor klumper hver dag. Når du bruger klumpende kattegrus, kan du nøjes med at samle klumperne op hver dag og fylde lidt mere kattegrus i løbende. På den måde genbruger du meget af kattegruset og skal ikke udskifte kattegruset, kun fjerne det når du skal rengøre kattebakken minimum en gang om måneden. 
Bruger du krystal kattegrus skal du skifte hele gruset ca. en gang om måneden eller oftere hvis du har flere katte. 

Tips og Tricks til at rense kattebakken bedst muligt 

Start med at fjerne kattegruset så du kan komme ordentlig i bund med rengøringen. Brug Pure Urine Stop+ til at rengøre din kattebakke i, da den desinficerer og fjerner ammoniak-lugten. Du kan også bruges nogle kattebakke poser som du kommer uden om kattebakken, når du så skal skifte kattegruset, tager du hele posen og skifter. Posen beskytter kattebakken og gør den meget nemmere at rengøre. 

Kattebakkemåtte – slip for grus 

En kattebakkemåtte er en måtte du ligger ude foran kattebakken, den indsamler det kattegrus som sidder i kattens poter når den træder ud af bakken. Det hjælper på at du ikke har kattegrus udover det hele når katten har været i kattebakken.

Hvor mange kattebakker skal du bruge i hjemmet?

Man anbefaler at have én ekstra kattebakke end du har katte. Altså hvis du har én kat, anbefales det at have to kattebakker. Har du 5 katte, anbefales det at have 6 kattebakker. Katte er nogle meget renlige dyr og det er de færreste katte som vil gå i kattebakken hvis der allerede ligger afføring. Derfor kan det være vigtigt at have en ekstra kattebakke de kan gå til hvis du ikke har fået fjernet klumperne fra kattebakken. 

Her placerer du din kattebakke

Det er vigtigt at katten gider bruge kattebakken ellers er den til ingen nytte. De fleste katte går bare ind i kattebakken på det sted du placerer den. Det kan anbefales at placere den et sted hvor den ikke er til gene, det kan feks. være i bryggers, på badeværelse mm. Da en kattebakke godt kan lugte, kan det være en god ide ikke at placere den i stuen. 
Hvis din kat ikke gider bruge kattebakken, men i stedet lader efterladenskaber ligge i feks. stuen, kan du med fordel rykke kattebakken hen til det sted katten besørger. Når katten har lært at gå i kattebakken, kan du begynde at rykke kattebakken lige så stille væk og hen til det område som du ønsker kattebakken skal stå. 

Hvordan lærer jeg min killing at bruge en kattebakke

Når du starter med at bruge kattebakke, kan det være svært for katten at gå ind af lågen i en lukket kattebakke med det samme. Du kan med fordel fjerne lågen i starten, så katten kan se ind i bakken før den går derind. Når katten er vant til at bruge kattebakken, kan du sætte lågen på igen. Katte er meget renlige dyr og de fleste ved godt at de skal besørge i deres kattebakke. Husk at fjerne efterladenskaber så snart katten har været i kattebakken, da de fleste katte ikke gider gå derind hvis der i forvejen ligger afføring og venter på dem. 

Hvis din killing ikke vil besørge i kattebakken, men eksempelvis kun vil gøre det i stuen, så skal du flytte kattebakken til det sted som katten gerne vil besørge. Katten vil nu gå ind i kattebakken i stedet for at gøre det uønskede steder. Når katten har vænnet sig til at besørge i kattebakken, kan du begynde at flytte stille og roligt på kattebakken til den er det sted du gerne vil have den. Sørg for at flytte den lidt af gangen så katten ikke bliver forvirret over den lige pludselig står et helt andet sted end den plejer. 

Tips og tricks til kattebakke-træning af de små killinger

Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre, for at få de små killinger til at deltage i kattebakke-træningen. Det er naturligvis klart, at kattebakkerne skal passe til kattens individuelle behov. Behovet behøver ikke nødvendigvis være den samme for alle typer af katte. Læs derfor mere om vores tips og tricks til dig her: 

  • Sørg for at der er den optimale rummelighed i kassen for katten
  • Accepter fra starten af at der kan forekommer uheld
  • Hjælp katten ved at løfte den på toilettet, når du kan fornemme den skal 
  • Beløn katten når den rent faktisk benytter sig af kattebakken uden opfordring 
  • Husk altid at have en hygiejnisk-acceptabel og ren kattebakke 
  • Overvej hvilken type kattegrus der kan gavne toiletbesøget for katten 
  • Tøm altid kattebakken helt fra grus og vask bunden af 
  • Sæt madskålene væk fra kattebakken for at støtte kattens naturlige sundhed 
  • Vis tålmodighed, omsorg og forståelse for det lille væsen 

Efter dette er det ikke helt utænkeligt, at katten har indtaget dit hjem, som sidder den på en ægte trone. Og der er med garanti udstyr, der flyder i hjemmet, men det giver dig de bedste forudsætninger for at passe ekstra godt på din kat. 

Hos Loppetjansen kan du studere flere af vores mange katteartikler, som kan gøre dit liv som katteforældre meget nemmere. Du vil ikke gå ned på kvalitet og funktionalitet, som kan ende med at blive en nødvendighed.