Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Beklædning til hund

Hundefrakker og hundestrik 

Hunden er i dag ikke længere naturlig, hunden lever sit liv inde i vores stuer hvor vi ofte har 20 grader eller mere. Så derfor er hundens pels ikke så kraftig og fyldt med underuld som den ellers ville være hvis den levede i naturen eller stod i et hundehus udenfor.
 
Hunden har derfor brug for en varm vinter frakke og mange har også glæde af en regnfrakke om forår og efterår, så hundens pels ikke bliver våd hele tiden.
 
Hvis man går tur med sin hund flere gange om dagen så vil nogle hunde opleve at de aldrig bliver rigtig tørre og det kan være meget usundt for hunden og give sundhedsmæssige problemer.
 
Det samme gælder hvis hunden er usoigneret med filter og lang pels så vil hunden om vinteren blive ekstra filtret, våd og is sætter sig i pelsen så det er vigtigt at holde/klippe din hunds pels også når det er koldt. Og vådt.
 
Vi anbefaler at man vælger en regnfrakke til om efteråret hvor der er meget vådt men endnu ikke så koldt og når det så bliver vinter og koldt så kan man have stor glæde af en frakke som både er vandtæt og varm.
Vi sælger de bedste mærker inden for hundefrakker, Hurtta frakker både med ben, regnfrakker og vinterfrakker og fleece. Buster frakker, Rogz frakker og Trixie som findes i et utal af lækre design.
 
Vi har mange forskellige modeller af hundefrakke for at du kan finde en som passer til netop din hund.
Hunde har forskellige faconer nøjagtigt som mennesker og selvom du har fundet den rigtige størrelse så kan det være at modeller er forkert til din hund. Derfor anbefaler vi at man køber nogle forskellige frakker og afprøver dem på hunden og finder sine favoritter.
Det er også en god idee at have et par frakker da frakkerne bliver våde imellem gå turene og ofte ikke vil kunne nå at tørre, samt når de skal vaskes er det rart med noget at skifte imellem.


Sådan måler du hunden
Når du skal købe en frakke så skal du først måle din hund
Længde: måles fra skulderblad til halerod
 
Omkreds: Derud over kan man måle hundens omkreds (det måles bag forbenene hvor hunden er bredest)
 
Halsmål: det måles rundt om hundens hals og indikere hvor meget at frakken kan man kan give sig ved halsen.
 
Når du måler hunden skal den stå op og ikke krumme sig sammen. Hvis du måler hunden når den sidder eller ligger kan målet blive forkert.
 

Specielle hunde
Nogle hunde som fx gravhunde, Whippet kan have problemer med at finde en frakke da hunden er meget lang men omkredsen er meget lille. Og så vil hunden komme til at svømme i frakken, så her skal du kigge meget på omkredsen af frakken.
 
Hunde som er meget brede som Bulldog, Fransk bulldog og Mops har også problemer hvis de er meget brede og korte. Da frakkerne ikke vil kunne komme over hovederne og ikke vil kunne passe i omkredsen.
Vælg en frakke som kan åbnes ved halsen og tjek omkredsen på frakken inden køb.
 
OBS: Når man har specielle hunde med kropsformer (eller meget tykke) og som derfor ikke ligner ”standart” hunde så kan man blive nød til selv at rette frakkerne lidt til ved at sy dem ind i længde eller omkreds.
 
 
Derud over så sælger vi også anden hundebeklædning som fx T-shirts, kjoler og fleece trøjer. Dette tøj bruges til hunde og kan bruges både praktisk med også for sjov.
Når du giver hunden tøj på så kig på hunden og se om den også synes det er sjovt, og hvis hunden ikke kan lide det så brug ikke hundetøj til din hund.
 
Sweatshirt bruges hele året undtagen om sommeren, da sweatshirten holder hunden ”varm” Vi har masse af smarte og moderigtige sweatshirt til hunden. T-shirt kan anvendes hele året men er rigtig god om sommeren, da den ikke vejer for meget og ikke varmer hunden unødvendigt meget. Hunde T-shirten kan gøres våd og er god til at køle hunden ned med. Hunden uden hår kan også have glæde af disse hunde T-shirts så de ikke bliver solskoldede.
 
Hundesmykker og kasketter, sæt et flot smykke i hundens halsbånd, så er hunden smart som dig selv, skift dem ud som smykker og glæd dig over at kunne forvandle et almindeligt hundehalsbånd til noget unikt. En lille kasket kan lige give hunden den ekstra opmærksomhed som hunden gerne vil have. Kasketter skygger desuden imod solen.