fjern tæge på hund med pincet

Vi får rigtig mange henvendelser fra kunder, som oplever at deres hund og kat har en flåt eller en tæge på kroppen, og til det kommer spørgsmålet “Hvordan fjerner man flåter på hunde?“. Dette besvarer jeg i dette blogindlæg, hvor du også kan få besvaret andre spørgsmål du eventuelt skulle have, ellers er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad er forskellen på en flåt og en tæge?

Du tror det måske ikke, men en flåt og en tæge er ikke det samme, trods betegnelsen “tæge” tit bliver brugt i mødet med en flåt.

Flåter er blodsugende, hvorimod tæger ikke suger blod. En tæge er derfor helt harmløs, og kan kendes på sine seks ben og flade krop. Flåten er derimod en mide med otte ben og som kan ligne en lille edderkop, før dens krop er blevet opsvulmet af at drikke blod fra sin vært. Ofte lever flåter på større værtsdyr, men den kan også sætte sig på katte, hunde og mennesker.

Fjern flåterne, så snart du ser dem

Du skal fjerner flåter på dine dyr, for at undgå at din hund eller kat bliver smittet med eventuelle sygdomme, som flåten kan bære. Det er derfor vigtigt at fjerne flåten så hurtigt som muligt, da jo længere tid flåten sidder og suger blod fra dit dyr, des større risiko er der for at eventuelle sygdomme bliver overført.

Når du har fjernet flåten fra din hund eller kat, kan den ikke straks sætte tænderne i en ny vært. For at flåten kan suge blod igen skal den nemlig igennem et udviklingsstadie. Så du kan være hel rolig, når du fjerner flåten, for den vil ikke kunne sætte sig fast på dig.

Sidder flåten derimod løst i dyrets pels skal du være mere påpasselig, da denne endnu ikke har sat sig fast for at suge blod. I sådan et tilfælde er det mulighed for at flåten kan sætte sig på mennesker, eller andre dyr, hvis den fik muligheden.

Sådan fjerner du flåter fra hund eller kat

Nu har vi lært at en tæge ikke er en flåt. Men hvordan fjernes en flåt så, hvis den har bidt sig fast?

Måske du har hørt et par myter om, hvordan du kan fjerne en flåt eller “tæge” fra en hund eller kat. Mange af disse “råd” er ikke gode at anvende, da du risiker at komme til at mase flåten, så den vil spytte sit maveindhold – med potentielt farlige bakterier og virus – ind i din hund eller kat. Du bør aldrig massere flåten, smøre olie/smør/sæbe eller lignede på flåten – for selvom den falder af, vil den ofte have haft mulighed for at overføre de potentielle sygdomme til dit dyr inden den falder af.

Hvis du opdager en flåt på dit dyr, bør du anvende en flåttang og her findes der er utal af muligheder. På Loppetjansen.dk har vi et stort udvalg, så du kan finde en flåttang der passer dig – for vi ved, at mennesker er forskellige og vi alle ting på vores egen måde.

Loppetjansen.dk anbefaler..

Vi anbefaler bruge af en Tick Twister, da den er let at anvende og man undgår at komme til at klemme flåten, som vi lige har lært er en rigtig dårlig ting. Tick Twister er rigtig smart, fordi den sælges i pakker med 2 stk.: den ene til små flåter og den anden til større flåter. Her sætter du “kobenet” ind under flåten og drejer rundt indtil at flåten slev slipper – på den måde er du sikker på at du får hele flåtens krop og munddele med ud af din hund eller kat.

Sådan fjerner du flåter med pincet

Du kan også fjerne flåter med en pincet. Her er det vigtigt at du kommer helt ned til huden på din hund og kommer ind under flåten. Med pincetten holder du fast og drejer, så vil flåten i mange tilfælde slippe af sig selv.

Det er samme fremgangsmåde, når du skal fjerne flåter fra kat. Du skal dog være opmærksom på at nogle katte ikke bryder sig om at blive holdt og derfor kan finde på at rive.

Forskellige middeler mod flåter til hunde og katte

På Loppetjansen.dk kan du finde forskellige midler til at forebygge og bekæmpe flåter til både hund og kat.

  • Middel mod flåter til hunde
    • Frontline Combo har en dræbende effekt på flåten inden for 48 timer.
    • Bayvantic har både beskyttende effekt, som gør at flåten ikke sætte sig fast på hunden- og den vil efterfølgende også dø af at den har været i berøring med midlet.
  • Middel mod flåter til katte
    • Frontline Combe vet har en dræbende effekt på flåter inden for 48 timer. Den døde flåt kan blive siddende i pelsen, som blot skal fjernes.

Naturlige midler mod flåter

Udover de midler som er kontrolleret af lægemiddelstyrelsen, kan du også finde naturlige produkter, som beskytter mod flåter. Vi har et bredt udvalg af naturlige midler til bekæmpelse af flåter hos os. Skulle du være i tvivl om hvad du skal købe, så er du altid velkommen til at søge rådgivning hos os.

Relaterede varer

Similar Posts