Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Katteracer mm

Bengal
 
Farver: Tabbymønstrene marmoreret og spottet og i farverne brun, seal sepia, seal mink og sne bengal.
Bengalen er en meget smuk og spændende korthårskat, der ikke kræver nogen særlig pelspleje, men elsker en børste-hyggestund, med en af sine mennesker.
Den knytter sig dog ikke særligt til en person, men er afhængig af hele sin familie.
Den er en meget kærlig og hengiven kat, der meget gerne gå med på gå tur iført kattesele. I det hele taget følger den med sine mennesker både indendørs og udendørs. Det virker meget charmerede at se den sidde som en præriehund på bagbenene med kroppen lodret og poterne hængende nedad. Mens den holder skarpt udkig. Den elsker at blive trænet med og man kan sagtens lære den at apportere legetøj og give pote. I USA har man startet agility for Bengaler, dette er de rigtige gode til og elsker udfordringerne.
Bengalen er en robust, aktiv og selskabelig kat. Den forlanger sin families fulde opmærksomhed og har det bedst i omgivelser med masser af plads.
 
Burmeser
 
Mellemstor, elegant kat af orientalsk oprindelse.
Farver: Hos alle farver er underkroppen lysere end ryg og ben, men overgangen skal være glidende. Det enkelte hår bliver gradvist lysere mod hårrodden.
 
Burmeseren er en aktiv og livlig korthårskat, der har et udpræget socialt væsen. Den acceptere fremmed mennesker og er i det hele taget en meget venlig kat. Den elsker opmærksomhed og forventer at være midtpunkt i ethvert selskab. Når der er flere gæster til stede, så tager den gerne hele turen rundt, før den beslutter hvem der skal være den udvalgte. Også overfor andre katte og hunde er den meget social. Burmeseren er god til at kommunikere., både med kropsprog, verbalt og mimik.
Den vil helst deltage i alt hvad der sker omkring den og den giver sig god tid til det. Til gengæld vil man som menneske blive belønnet med en meget stor hengivenhed. 
 
 
Britisk korthår
 
En sund, stærk og robust kat med veludviklet muskulatur.
Farver: Alle hårene skal være jævnt gennemfarvet, helt til roden, undtagen hos sølv-og tabby varianterne.
 
Britisk korthår er englændernes nationalkat, den har en helt vidunderlig pels, som kan sammenlignes med den britiske græsplæne. Det er en pragtfuld race, der ligesom skaber ro omkring sig. Det er en tung og kompakt bygget kat.
Det har gennem årene været vigtigt at opdrætterne avler for at bevare det rolige, lidt dovne gemyt hos denne race, som bestemt ikke gider tage sig en svingom i gardinerne. Dog kan killinger og ungkatte udmærket finder på at tage en tur gennem stuerne med 80 km/t. Den voksne brite vil du dog ikke kunne sætte i forbindelse med ord som hurtighed, fikshed og elegance. Tværtimod kan den virke lidt kluntet og sløv.
Selvom briten er både stærk og muskuløs, synes den ikke at kræfterne skal bruges unødvendigt. Britisk korthår er en sund og robust kat, som er meget kærlig og den knytter sig tæt til sine mennesker, både voksne og børn, uden dog at virke påtrængende.
 
Hellig Birma
 
Medium til stor kat.
Farver: Alle de karakteriske farvefordelinger man kender fra maskede katte.
 
Hellig Birma er en masket semilanghårskat med flotte aftegninger, dens poter er hvide og benævnes normalt som handsker. Det er en dejlig og blid kat, både af udseende og temperament. Dens fine, silkeagtige pels kræver ikke den helt store pleje, men Hellig birma katten er meget social og den elsker hyggestunderne, mens pelsplejen står på.
Den er tillidsfuld og har nemt ved at tilpasse sig sine omgivelser. Hellig birma er en udpræget børne-familiekat. Den er legesyg, hengiven og selskabelig. Den vil sætte pris på at have et andet dyr til selskab, især hvis dens mennesker er væk en del af dagen.
 
Maine Coon
 
En kraftfuld, robust og stor kat.
Farver: Alle farvevarianter er tilladt, inklusive alle farvevarianter med hvidt. Undtaget er pointede varianter og chokolade, lilla, cinnemon og fawn.
 
Den semilanghårede maine coon er kendt som verdens største tamkat. Der har været registeret vægt helt op til 18 kg. Men dette hører naturligvis til undtagelserne. Hankatte vejer normalt mellem 6-10 kg. Og hunkattene mellem 4-6 kg.
Trods sin imponerende størrelse og lidt ”vilde” udseende, så er Maine coon katten både rolig, kærlig og legesyg, og den knytter sig tæt til sin familie. Det er en dejlig husfælle, der på trods af sin halvlange pels ikke kræver den store pelspleje. Maine coon katten er en intelligent kat, der holder meget af masser af plads og masser af seskab.    
 
 
Norsk Skovkat
 
Middel til stor kat med langstrakt krop og kraftig knoglebygning.
Farver: Stort set alle farver er tilladt.
 
Denne naturrace af store og kraftigt byggede katte med semilanghåret pels har den vilde kats vågne og vagtsomme udtryk, og det er også en meget selvsikker og dominerende kat, der forstår at sætte sine grænser og ikke finder sig i hvad som helst.
Men man skal ikke tage fejl af den norske skovkat. Det er en ualmindelig hyggelig og dejlig familiekat
Det er en kat med et højt aktivitetsniveau, som nyder at have masser af plads omkring sig. Der skal være plads til en god løbetur. Sådan en løbetur foregår normalt ikke i stilhed, det er nemlig ikke altid store katte kan gå på listepoter. De kan både bumpe og trampe i fuld galop gennem huset.
Den norske skovkat er en meget robust, smuk og livlig kat, som gerne følger med i sine menneskers gøremål.
 
Perser
 
Middel til stor kropsstørrelse.
Farver: Perser er godkendt i stort set alle eksisterende farver og mønstre. De må dog ikke have abyssinierfarverne, sorel og fawn, eller kombinationer med disse farver, ej heller burmeserfaktorer.
 
Perseren er i udpræget grad rolig og stilfærdig af gemyt Den er hengiven og kælen, og falder let til i nye omgivelser. Det er en flegmatisk og dekorativ kat. En rigtig ”sofakat”, der på grundt af den lange pels er mindre egnet til det frie udendørsliv end de fleste andre katte.
                      Perseren er gennemgående senere kønsmodne end korthårdkattene, ofte er en perserhan først kønsmoden ved 15-18 måneders alderen.
Perser killingerne er lige så livlige og legesyge som alle andre kattekillinger. De små killinger skal være fortrolige med kam og børste allerede fra starten, og vil man udstille sin perserkat, må den også vænnes til at blive badet og føntørret.
Man skal ved anskaffelse af en perserkat sætte sig godt ind i pelsplejen, som der vil være rigtig meget af.
 
 
Ragdoll
 
En stor og massiv kat med en langstrakt og muskuløs kropsbygning.
Farver: Den forekommer i tre mønstre, colourpoint, mitted og bicolour, og fire farver, seal, blå, chokolade og lilla.
 
Den semilanghårede Ragdoll er en middelstor, smuk og ualmindelig blid kat. Der kun udviser aggressiv adfærd når den er yderst presset. Den snakker meget, men med en sart og lille stemme. Det er en yderst venlig kat, der nemt falder til i nye omgivelser, og blandt andre dyr. En Ragdoll er altid hvor dens mennesker opholder sig, og selv om den godt kan betragtes som en lidt doven kat, vil den helst være med hvor der sker noget.
Det siges at Ragdoll katten har fået sit navn, fordi den falder så godt til i armene, når man tager den op. Den virker helt slap- som en kludedukke.
Det er en kærlig kat, hvis pels har en meget lækker kvalitet, der ikke kræver den store pleje.
 
Siameser
 
Farve: Maske i ansigtet, farve på ører, ben og hale. Farven bør være så ensartet som muligt. Masken må ikke strække sig ud over hele hovedet, men skal være forbundet med ørene via farvespor. Kropsfarven jævn, let schattering på flankerne er tilladt, men der skal være en klar kontrast mellem farvepunkterne og selve kropsfarven.
Siameseren er en af de oprindelige katteracer, og den har været kendt i århundrede.
Siameseren er kendt for sine kommunikations evner, det er en meget talende kat, som nok skal lade sin ejer vide hvis den har et behov der skal dækkes. Til gengæld er det en meget hengiven kat som man vil få et meget tæt forhold til.
Siameseren er et socialt kæledyr som ikke bryder sig om være alene hjemme lang tid af gangen, og fungere generelt bedst hvis der er flere af dem.

Sphynx
 
Farver: Alle farvevariationer og mønstre er tilladt, inklusiv hvidt i alle mængde.
Sphyns er en livlig kat, nysgerrig og fuld af gavtyvestreger. Den er kærlig og kontaktsøgende, og elsker at ligge i arm som en baby. Den fungerer fint med andre katte og hunde.
Selv om det ser ud, som om den er fuldstændig hårløs kan dens krop sagtens være dækket af små fine dun. Ørene snuden, halen og poterne kan være dækket af bløde, tætpakkede, ganske korte hår. Huden har et rynket udseende, især hos killingerne, der ofte ser ud som om de er iført tøj som er købt et par numre for stort.
Sphynx-katten har et højt stofskifte, der giver den en glubende appetit, og af samme grund føles dens kropstemperatur temmelig varm, Når man aer den, føles det som at gøre ved en solvarm fersken. Den elsker varme steder og kommer den udenfor i solen, er der risiko for skoldning, og derfor skal der smøres med solbeskyttende creme på udsatte steder, f.eks. ørene.
Det er en kat der kræver en del pleje, de har blandt andet behov for hyppigt at blive badet. Huden skal nemlig holdes fri for den olieafsondring, som naturligt absorberes af pelsen hos andre katte. Ørene, der mangler hår som filtre for støv og snavs, skal renses for at undgå for meget ørevoks.