Indretning af marsvinebur

Skal du til at indrette et marsvin bur? Når du skal indrette et marsvin bur så er der nogle enkelte ting som du bør tage hensyn til og i denne artikel kommer jeg både ind på hvad du kan bruge af strøelse samt af vand og foderskåle, samt hvad marsvinet ellers kan have glæde af.
Det mindste bur man kan anvende til marsvin er 80cm, men man kan med fordel købe et 100cm, da man derved giver sit dyr mulighed for at bevæge sige mere og derved minimere risikoen for overvægt. Når man vælger et større bur så har man også mulighed for at lave en bedre indretning.
Når du skal i gang med at indrette dit bur skal du første vælge hvilken strøelse du ønsker at bruge, du kan læse mere om dette i artiklen “Valg af strøelse” hvor alle strøelsestyper gennemgås med fordel og ulemper.

Madskål og drikkeflaske

Et bur til marsvin bør indeholde en foderskål – gerne i keramik så dit marsvin ikke så let får den væltet. Men man kan også vælge en metalskål som kan hænge på buret.
Det er rart at have min. 2 skåle så man har en til både tørfoder og en til grøntsager/grønt. Husk at rengøre skålen grundigt, da der kan samle sig mug/skidt i dem.

De fleste marsvin er vant til at drikke af drikkeflaske og dette er en god løsning for de fleste da vandet ikke bliver beskidt og man slipper for at skulle skifte vandet flere gange dagligt. Hvis man vælge at bruge en vandskål så skal man ikke lade dyret være alene hjemme i længere tid, da marsvinet kan vælte skålen og så har den ingen vand og buret er vådt.

Høhæk til dit marsvin

En høhæk er et must i et marsvin bur, da man bruger den til at lægge spise høet i. Hvis man lægger høet i bunden så risiker man at det bliver vådt og beskidt.
Marsvin skal have meget hø, både til at gemme sig i, men også til at spise da de har brug for et højt indhold af fibre i deres kost.

Hus til dit marsvin

Et hus er en god ting så kan marsvinet ligge og slappe af for sig selv, men huset kan også bruges til at sidde på. Hvis man vælger et træhus kan marsvinet også gnave i huset hvilket er godt for dens tænder (som vokser hele livet). Hvis du laver et hus selv, så husk at bruge træ der ikke er malet, da det er giftigt for marsvinet. Du kan også vælge et hus i plastik, det er godt hvis man har dyr der tisset på huset, da et træhus hurtigt vil komme til at lugte grimt. Et plastikhus kan rengøres rigtig godt.

Seng til dit marsvin

Marsvin elsker hængekøjer og senge, de må gerne være i stof og der findes rigtig mange forskellige slags men husk marsvin elsker at gnave så hvis snorene hænger ned bliver de bidt over. Hvis dit marsvin aldrig har prøvet en hængekøje så hæng den oven over huset så marsvinet kan komme op i hængekøjen fra huset og måske husets tag støtter hængekøjen i starten, efterhånden vil du kunne flytte hængekøjen til et andet sted i buret til stor fornøjelse for dit marsvin.

Husk også legetøj til dit marsvin

Marsvin er virkelig nysgerrige og elsker at få nye ting – gerne nogle som de kan undersøge med deres mund/tænder. Der findes aktivitetsspil som man bruger når man selv er med i legen, samt div. legeruller som sættes eller lægges i buret. At give sit marsvin legetøj er med til at aktivere dit dyr og sikre at de ikke keder sig. Mange marsvin som er for inaktive bliver tykke og det er ikke godt for dit kæledyr. Man kan også købe træbroer og vipper til marsvin og dette er sjovt legetøj som stimulerer marsvinets krop og lyst til at bevæge sig.

Du er nu klar til at lukke dit marsvin ind i sit nye hjem, husk at marsvin er flokdyr og de har stor glæde af at være to sammen.

Relaterede varer

Similar Posts