Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hvorfor hvæsser katten kløer i sofaen

Hvorfor hvæsser katten klør i min sofa

Katten har et naturligt behov for at kradse/ hvæsse klør og det skyldes at kattens negl hele tiden bliver fornyet således at neglen altid er skarp og klar til brug.Når katten hvæsser klør så er det fordi at neglen klør, da det er tid til at det yderste lag af neglen skal væk, så den nye negl kan komme frem.
Mange vil opleve at katten hvæsser klør i gulvtæpper, kokosmåtten i gangen, tapetet eller fletmøbler. Det kan være meget irriterende at katten hvæsser klør, da de ting katten gør det i, bliver meget ødelagte når katten går i gang.
Derfor er det vigtigt at man tilbyder katten et kradsebræt som den kan hvæsse sine klør på, og det er også vigtigt at man udskifter kradsetræer når kradsetræer bliver slidt, da det eller ikke længere virker efter hensigten og
man kan risikere at katten går i gang andre steder i hjemmet igen.
 
Hvornår skal man give katten et kradsetræ

Du skal altid stillet et kradsetræ til rådighed for din kat, da kattens negle hele tiden skifter for at neglen altid er skarp. 

Størrelsen på kradsetæet kommer an på om katten går ude eller kun inde. En inde kat bør have et stort kradsetræ med flere stammer eller fra gulv tl loft. En ude kat kan nøjes med et kradsebræt eller en enkelt stamme.

 

Kat kradser i sofaen

Ja det sker rigtig ofte og derfor skal man tilbyde sin kat et kradstræ. Hvis din kat ødelægger din sofa og andre ting i hjemmet, så skal du igang med opdragelse af katten og dette tager tid. Du kan anvende Feliscratch by Feliway for at få din kat til at bruge et kradsetræ og du kan spraye Hold dig væk hund og kat i de områder hvor du ikke ønsker at din kat må komme- sådan undgår du at få ødelagt ting i hjemmet.


Min kat bruger ikke sit kradsebræt

Du kan prøve at bruge Feliscratch by Feliway som er et produkt som smøres på kradsetræet som vil få de fleste katte til at anvende kradsetræet. Du kan også prøve med et mere traditionelt og billigt middel som hedder catnip.Elsker katten bare sit kradsetræ fra dag 1?
Nej ikke altid, og det er lettest at introducere et kradsetræ eller kradsebræt til katten når den er en killing, da katten i denne alder vil være åben for nye ting og den vil være klar på at lege rigtigt meget. Men voksne katte har lige så meget brug for et kradsebræt og hvis man har svært ved at få katten til at bruge kradsetræet så prøv at spraye det med Catnip, som er en urt som de fleste katte finder uimodståelig.
OG samtidigt spraye det som katten IKKE må kradse på med noget Hold dig væk kat, så kan man på den måde tvinge katten til at ændre adfærd.

Min kat bruger ikke sit kradsebræt
Der er nogle katte som ikke bruger der kradsebræt dette skyldes at katten er ude en stor del af dagen og at den på den måde får afløb for sine kradse lyster ude i træerne. Og disse katte har ikke brug for et kradsebræt men de kan stadig have stor glæde af et kradsetræ som katten med fornøjelse kan ligge på fx inden i stuen. Så slipper man også for hår i hele sofaen.
Hvis katten ikke bruger kradsetræet så kan det være en god ide at skifte placering. Det kan være man har valgt at kattemiljøet skal stå over i hjørnet men det kan være at katten ikke gider at ligge der.
Så når du skifter plads, så kig på hvor katten opholder sig og sæt katte miljøet her i dette område og spray med catnip så vil din kats opmærksomhed være skærpet.
 
Hvilket kradsebræt, kattemiljø eller kradsetræ skal jeg vælge
Kradsebrætter er minde plader typisk med sisal som man hænger op på vægen eller som kan ligge på gulvet. Dette er et minimum at have i alle hjem med katte, da også ude katte kan have behov for at hvæsse klør hjemme, især om vinteren hvor katten måske ikke kommer så meget ud.
 
Kattemiljø er ofte større kattemiljøer med mange søjler som er beklædt med sisal, samt huler og evt. legetøj. Disse anvendes meget til indekatte, hvor katte lever største delen af sit liv inden for hjemmet 4 væge. Disse katte har ofte et stort behov for at hvæssekløer og det er også rart for katten at have sit eget territorier som lugter af kat, og hvor den kan være i fred, samt følge med i hvad der sker omkring den. Vælg gerne et kattemiljø med en høj udkigspost da de fleste katte elsker at kigge ned på os andre.
Kattemiljøer findes også i mindre typer samt til killinger.
 
Kradsetræ kan være alt lige fra en enkelt stamme på en plade til et kradsetræ fra gulv til loft. Et kradsetræ består altid af stammer og de er ofte omviklet med sisal. Et kradsetræ er ofte et produkt som ikke fylder så meget i hjemmet som et kattemiljø, da det består af 1-2 stammer i bunden. Et kradsetræ findes i alle højder og nogle også som fra gulv til loft.
 
Kan katte dele et kradsetræ
Ja de fleste katte kan godt dele et kradsetræ/kattemiljø men hvis man har 2 katten bør der som minimum være 2 liggeplader så begge katte kan ligge og slappe af samtidigt.
Hvis kattene både er inde og ude kat så behøver kradsetræer/miljøet ikke at være så stort som hvis katten er ren inde kat.