Hvalpetræning – hvor tidligt må man begynde?

Du kan ikke starte for tidligt med at komme til hvalpetræning og du kan begynde, så snart du får din hvalp! Hvalpen er i starten beskyttet af moderens antistoffer, som den har fået med mælken. Nogle træningssteder vil først lade dig starte, når den er 3 måneder gammel, men påbegynd gerne træningen når hvalpen er 8 uger, hvis det er muligt. I starten når din hvalp er lille kan det være en god ide at gøre trænings sessionerne korte, så din hvalp ikke bliver for træt og får en dårlig oplevelse. Der er nogle hundetrænere, som starter hold løbende, så du ikke skal vente 1-3 måneder med at starte op.

Det er en rigtig god ide at gå til hvalpetræning med din hvalp, da det er med til at socialisere din hvalp godt fra starten. Det giver jer også et helt specielt bånd mellem dig og din hvalp, når I går til hvalpetræning sammen.

Hvad laver man til hundetræning?

Til hundetræning lærer hunden de mest grundlæggende færdigheder, så hunden lærer at gå pænt i snoren, sidde ved din side, komme når du kalder og kontaktøvelser.

Alle disse øvelser læres i forskellige sværhedsgrader efterhånden, som du og hunden bliver dygtigere.

Nogle trænere anvender også klikkertræning og andre steder kan du komme på et klikkerkursus, som giver dig en ny mulighed for indlæring.

Hvornår kan man starte hundetræning?

Der findes mange slags hundetræning. Som udgangspunkt skal du starte med hundetræning så hurtigt som muligt, da det er godt for hunden at komme ud blandt andre hunde og en hund som bliver trænet, vil også få mere ballast og klare sig bedre.

Der er noget træning, som kræver at du har gået på et begynderkursus først, så det er vigtigt at du tager kontakt til træneren inden I starter, så du er sikker på at du kommer på det rigtige hold. Både så det ikke er for let, men heller ikke så svært, at dig og din hund får nogle nederlag.

Hvad er hvalpetræning?

På et hvalpetræningskursus lærer du om kontaktøvelser, hvalpen socialiseres med andre hvalpe og lærer på den måde et godt hundesprog, som er meget vigtigt for hvalpens fremtidige ve og vel. Hvalpetræningen er ofte bygget op omkring de samme øvelser, som almindelig hundetræning med positive træningsformer. Dog er  træningen meget skånsom, hvor man lader hvalpen have hvalpeadfærd og lege øvelserne ind, uden at kræve mere end hvalpen kan klare.

Hvor koster hundetræning?

Hvor meget det koster at gå til hundetræning er meget forskelligt. Det kan komme an på om du bruger en privat træner eller om du træner i klubregi.

Private hundetrænere vil ofte være dyrere at anvende, end at træne i en klub. Det er fordi at en privat hundetræner skal tjene sin egen løn og også betale for leje af træningsfaciliteter, hvor trænere i klubber ofte er frivillige, som får ingen eller mindre løn for sin træning.

I nogle klubber er trænerne ikke uddannet og der kan også være stor forskel på kvaliteten af træningen, så det er vigtigt at spørge ind til trænernes kvaliteter og holdninger til træningsformer. Min personlige holdning er at man bør anvende positive træningsmetoder, da man ved dette får en god kontakt med hunden så den vil elske at komme til træning.

Når du træner i klub regi, så vil du skulle være medlem af klubben for at kunne træne og så skal du betale et deltagergebyr ud over dette.

Hvilke klubber kan man træne i?

Dansk kennel Klub (DKK) er en landsdækkende klub for hunde, som alle kan være medlem af uanset om man har racehunde eller blandinger. Under DKK er der specialklubber som også udbyder træning i de forskellige klubber, hvor man ofte vil træne sammen med hunde af samme race/gruppe.

Derudover findes der også DRU, som også tilbyder træning og så er der alle de private trænere, som findes landet over.

Relaterede varer

Similar Posts