Hundefrisøruddannelsen er en mesterlære uddannelse, hvilket betyder at for at du kan tage uddannelsen skal du finde en hundefrisørsalon, som er godkendt til at tage hundefrisørelever i lære.

Hvad er mesterlære?

Mesterlære betyder at størstedelen, eller hele uddannelsen foregår i virksomheden, hvor du er elev.

Hvor lang tid tager uddannelsen som hundefrisør?

Uddannelsen er en fuldtidsuddannelse, som tager 2 til 3 år. Her lærer du om vask og føn, klip af pelshunde, trimning, ørerens, håndtering af hunden på bordet, førstehjælp og forskellene på pelstyper og hvordan de skal håndteres.

Det kan variere fra hundesalon til hundesalon hvad du lærer, alt efter hvilke hunderacer der er flest af i hundesalonen.

I de første 3 måneder er du på prøvetid, hvor du og din læremester finder ud af om uddannelsen er det rette for dig.

Hvorfor tager det så lang tid?

2-3 år er ikke særlig lang tid, når du skal lære flere forskellige pelstyper, hunderacer og forskellige teknikker. Alt efter hundens race skal den klippes og ordnes forskelligt – og det varierer også alt efter om det er klip til udstilling eller hverdag.

Hvem tager hundefrisørelever?

Der findes ikke noget register, hvori der står hvem der tager elever, så vores bedste råd er at du søger i hele landet, når du ønsker en elevplads.

Skulle du kende en hundesalon tæt på dig, kan du med fordel tilbyde at komme i praktik. På den måde kan du finde ud af om jobbet er noget for dig. Hvis salonen uddanner elever har du også større sandsynlighed for at få en elevplads, hvis de kender dig.

Hvad er lønnen som hundefrisørelev?

Lønnen kan variere alt efter hvilken forening man bliver uddannet i, men lønnen for førsteårselever ligger typisk på 4500-6500kr om måned.

Kan jeg blive hundefrisør uden at stå i lære i 3 år?

Ja du kan vælge selv at betale for din uddannelse, det koster ca. 50.000 kr. og har en varighed på 4-5 uger. Der findes flere private udbydere, der uddanner hundefrisører. Du kan også blive hundefrisør i vores hundesalon.

Bliv hundefrisørelev i Hundesalon Loppetjansen

Vi udbyder hvert år 6-8 elevpladser á 5 ugers varighed. Her vil du blive undervist i klip af små pelshunde såsom shih tzu, lhasa apso, coton og cavalier spaniel (klip) og lignende racer.

For at blive hundefrisørelev hos os, skal du have deltaget i et af vores 5 timers klippekurser eller vores individuelle 2 timers kursus. Da vi der vurderer om du har flair for at arbejde med hunde, pels og formgivning.

Kurset afsluttes med en eksamen og du vil modtage et diplom.

Der udbydes begrænset pladser om året, og disse ligger i starten af året samt i efteråret.

Læs mere om forløbet her

Vores mest populære varer til klipning

Similar Posts