Hvilke overvejelser skal jeg gøre, før jeg tager mit dyr med på ferie?

Hvad er det lige for ting, du bør overveje, før du tager hunden, katten eller et andet kæledyr med på ferie? – det har vi sat nogle ord på:

Overvej, om stedet du tager hen er et godt sted for dit kæledyr at være

Planlægger I at I skal ud at opleve en masse, uden hunden og hunden så skal være alene hele dagen, så kan det være at hunden er lige så tilfreds med at blive passet af andre. Må I overhovedet have kæledyr med og har stedet nok plads til at det giver mening at tage dyret med?

Husk, at dyr er meget forskellige og nogle kan blive stresset af at blive flyttet fra vante omgivelser til et nyt sted. Hvis hunden ovenikøbet også skal være alene det nye sted, kan det måske være en bedre løsning for hunden, at få den passet hos nogle, der er mere hjemme.

Kan dit dyr lide nye oplevelser – bliver det køresyg?

Du kender dit dyr bedst, om det vil være fornuftigt at tage det med på jeres ferie. Gennemtænk, hvad jeres planer er og overvej om dyret passer ind i jeres rejseplaner. Hvis du eksempelvis har et dyr der bliver meget køresyg vil det nok være for dyrets bedste, at blive passet hos andre.

Der findes også forskellige remedier som kan hjælpe dit kæledyr med at slappe af

Vi anbefaler disse produkter til stressede og køresyge dyr

Skal I til udlandet, skal hunden og katten have sit eget pas og være vaccineres/have ormekur

Hvis I planlægger en ferie i udlandet, bør du altid tage kontakt til din dyrlæge. Din dyrlæge kan nemlig fortælle om reglerne vedrørende rejser med dyr og de kan også give dyret de fornødne vacciner.

Husk, at få vaccinationer gjort i god tid, da det ofte tager et stykke tid fra dyret er vaccineret til at det må rejse.

Undersøg, om det land I skal rejse i har andre regler end i Danmark

Fx har Tyskland følgende regler: Her skal hunde og katte enten have et læseligt øremærke eller være chipmærkede. De skal have et pas, hvori det er attestereret at de har fået foretaget en vaccination mod rabies. Har dyret ikke de krævede papirer, sættes det i karantæne i seks ugers – for ejerens regning. I Tyskland skal husdyr medføres som sikret last, hvilket betyder de skal være fastspændte, sidde i transportboks eller sikres bag et gitter. (i 2021)

Undersøg om dyret må tages med der hvor I skal bo og transportprisen for dyret i flyet.

Skal I bo på hotel, et resort, sommerhus, ferielejlighed eller lignende? Så skal du altid huske at undersøge om dyr er tilladt. Hvis I skal flyve, skal du være opmærksom på at dyr over 10kg skal altid fragtes i lastrummet på flyet og det kan for nogle hunde være en dårlig oplevelse.

Når kæledyret ikke skal med på ferie

Hvis du ikke vil, eller kan tage dit dyr med på ferie, kan du bl.a. vælge at få dit dyr passet. Der er fordele og ulemper ved en pasningsordning, men kan især være godt, hvis det er praktisk umuligt at få dyret hen til andre.

Du kan vælge at få dyret:

Passet af venner og familie

  • Fordele: Billigt eller gratis. Dyret kender personerne og eventuelt deres dyr.
  • Ulempe: Hvis der sker noget med dit dyr, mens du er væk, hvem betaler? Hvis der sker et voldsomt uheld, kan du da tilgive den anden part?

I pension

  • Fordele: De er professionelle, så du er sikret at dyret bliver behandlet rigtigt. Du kan sætte krav til luftning, godbidder og foder. Hunden kan få sit eget “værelse”, der er stor sikkerhed.
  • Ulempe: Det koster penge. Dyret kender ikke personerne der passer den. Der kan være meget støj.

Passet hos naboen

  • Fordele: Hvis dyret ikke kan tages med (hvis du fx har flere katte, eller gnavere), dyret kan forblive i vante oplevelser (fx ved usikre/nervøse dyr), billigt eller gratis.
  • Ulemper: Hvis naboen glemmer dyret, der kan ske noget med dyret uden der opdages (hvis naboen kun giver vand/mad), at dyret bliver ensomt eller bange af kun at blive tjekket til.

Relaterede varer

Similar Posts