Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Dårlig mave - hund & kat

Akut dårlig mave
Der kan være mange grunde til at din hund har fået dårlig mave, hvis den f.eks. har spist noget affald, madrester eller lign. når i har været ude og gå tur. Den kan måske også have slikket på en frø, spist rester som den ikke kan tåle i maven. 
Uendelig mange årsager, kan være med til at give din hund eller kat tynd afføring. 

Hvad skal du gøre når dyret har dårlig mave?
Start med at huske på om hunden måske kunne have spist noget på jeres gåtur. Husk på at hunde som regel er ekstremt hurtige til at hapse noget hvis de finder det lækkert – også selvom de ved de ikke må tage det. Dét at vide hvad årsagen til den dårlige mave er, kunne jo give dig mere ro i sjælen. I mange tilfælde kan akut dårlig mave, hurtigt forsvinde.
Brug et tilskud som ZooLac eller Canikur, som findes i pasta eller tyggetabletter. Når du bruger et tilskud som Zoolac eller Canikur hjælper du dyret med at stabilisere maven. Du kan enten bruge en pasta som sprøjtes direkte ind i dyrets mund, eller en tyggetablet som kan lokkes ned med noget lækkert mad eller godbidder. 

Dyret har stadig dårlig mave 
I størstedelen af tilfældene når du giver din hund eller kat Zoolac eller Canikur, vil du opleve en hurtig virkning på afføringen.
Hvis du ikke oplever nogen ændring over nogle dage, og du følger anvisningen, bør du kontakte din dyrlæge. 

Kan det være foderet? 
Ja det kan det godt. Nogle hunde og katte er mere sensitive i tarmsystemet og kan derfor have svært ved at fordøje foderet ordenligt. Hvis du oplever dit dyr får dårlig mave igen når du stopper med at bruge Zoolac eller Canikur, bør du overveje at skifte foder til et der tager højde for en følsom fordøjelse. 
Et eksempel på foder til sensitiv fordøjelse kan være Hills Sensitive Stomach & Skin eller Royal Canin Digestive Care. 

Spørg os endelig til råds – vi hjælper gerne med at finde det foder som passer til din hund eller kat.