Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Bedste kattefoder

Det bedste kattefoder er et katte foder som er lavet med masser af kød(protein fra kød) da katten af natur er Carnivor (kødspiser) og katten skal have mere kød end eksempelvis hunde. Det er derfor også vigtigt at katten ikke spiser hundefoder da den derved kan få nogle mangel sygdomme, da katten vil få for lidt taurin som findes naturligt i kød.
Der er også stor forskel på proteinet og man kan i dag få et højt indhold af protein i kattefoderet uden at bruge rigtig kød.
Man kan få protein fra fjer, hvede, gluten, majsgluten kød og benmel.
Så hvis du vil vælge det bedste kattefoder så er det vigtigt at du også kigger på hvad det er for noget kød der er anvendt til foderet.

Hvad er godt kattefoder?
Kødmel er godt, da det er tørret kød og du bør vælge produkter hvor der står hvilket kødmel der er brugt fx kylling, da kvaliteten ellers ikke er ensartet hver gang. Du kan også opleve at der står friskt kød på kattefoderet med et stort indhold, men du skal være opmærksom på at når kødet er lavet til foder så vil der kun være ca. 20% tilbage af den oprindelige kødmængde da resten er vand.
Det bedste kattefoder, er der hvor foderproducenten også skriver hvor kødet kommer fra, fx friland eller hvilket land kødet er produceret fx Europa, USA.
Der er stor kvalitets forskel på hvor man får kødet fra.
 
Hvilket foder skal jeg vælge til min kat?
Du skal vælge et foder af en høj kvalitet med et højt indhold af rigtigt kød og med gode kulhydratskilder som fx ris, brune ris eller kartoffel (sød kartoffel) da disse er lette for kroppen af nedbryde, hvor majs og især hvede ikke er så godt i foderet.

Hvor meget skal katten have at spise?
Hvor meget kattemad din kat har brug for kommer an på hvor gammel din kat er og hvor aktiv den er.
Killinger skal have større mængde foder om dagen end en voksen kat da killingen er i vækst. Det er også vigtigt at man ikke går på kompromis med kvaliteten af killingens foder, da det er her man lægger byggestenene til resten af livet.
Kig på posen for at se hvor meget foder din killing skal have om dagen. Husk at guiden på foderposen kun er vejledende og derfor er det vigtigt at kigge godt på katten engang imellem så den ikke bliver undervægtig eller overvægtig. 

Hvad er kattemad lavet af?
Katte foderet skal være lavet af rigtig kød (kødmel) og med kulhydrater som fx Ris, Grøntsager, roetrevler. Fedtstoffer fra kylling, hørfrø eller lakseolie.
Derud over indeholder katte foder nogle gange også andre ting som har en gavnlig effekt på kroppen som fx tang, rosmarin, timian, urter mm.
Foder som har et lavt indhold af kød indeholder altid Taurin da dette er livsnødvendigt for katten og ellers kommer Taurin naturligt fra kød.
Magnesium i kattefoder bør ikke være over 0,8mg
 
Hvordan laver man kattemad?

Man fremstiller katte foder hvor man blander kød, kulhydrater, vitaminer og minaler. Herefter bages foderpillerne og når de kommer ud og stadig er lune kommes olier/fedtstoffer på pillerne. Dette gøres for at foderpillerne har en god naturlig holdbarhed, men også fordi det giver en rigtig god smag til foderet.
 
Har du spørgsmål så kontakt os gerne. Vi har en stor viden omkring katten og kattemad. Vi sælger mange gode produkter af kattefoder fx. Applaws, Hills, Arion mm.