En hundehvalp er fantastisk, men husk at sætte grænser

Når du har købt en hundehvalp, er der mange ting at skulle forholde sig til og det kan være svært at vide hvor man skal starte. Vi har derfor valgt at lave en guide med 10 gode råd til alle hvalpekøbere, som er baseret på vores erfaringer. Det er vigtigt at opdrage og vise hvalpen hvad der er tilladt og ikke tilladt. Herunder finder du vores guide til dig og din hvalp:

1. Dårlig opførsel ignoreres

Hvis din hundehvalp hopper op ad dig, hvilket er en uønsket opførsel, så vend ryggen til hvalpen og ignorer den indtil den er rolig. Gå derefter hen til hvalpen og kæl med den. På denne måde viser du hvalpen at du ikke er interesseret i den opførsel, men tværtimod den rolige og gode opførsel.

2. Anvend positiv træning

Positiv træning virker bedst i det lange løb, da hunden vil respektere dig og ønsker at gøre de ting du beder den om, af lyst og ikke af tvang. Træn med uimodståelige godbidder eller foder og ros din hvalp når den gør noget godt.

3. Din hundehvalp har en meget lille blære

Hvalpen skal tisse når den har sover, leget og spist. En lille hvalp kan ikke holde sig i længere tid og den er ikke nødvendigvis urenlig fordi den tisser indendørs. Hvis du ikke kan komme ud hele tiden, kan du anvende et hvalpetoilet, så din hvalp kan tisse med god samvittighed.

4. Hvalpen påvirkes ekstremt inden den er 12 uger

Alt hvad din hvalp oplever indtil den er 12 uger, er med til at socialisere den. Lav et skema med forskellige opleveler du ønsker din hvalp skal have. Det er eksempelvis godt for hvalpen at opleve andre hunde i alle størrelser, heste, høns, mænd med og uden skæg, kvinder, børn, babyer, ældre mennesker, barnevogn, fyrværkeri, støvsuger, at være alene hjemme, anden larm mm. På den måde bliver din hvalp mere resistens over for disse oplevelser i sit voksne liv.

5. Træn med din hundehvalp

Start på et hvalpetræningshold så hurtigt som muligt, da det vil være med til at give dig gode redskaber og masser af “hands on”-erfaring med hvordan du træner din hvalp bedst. Hvalpetræningen er samtidig også med til at socialisere den og lære at holde fokus og skabe meget mere kontakt mellem dig og din hvalp.

6. Min hvalp spiser ikke

Bare rolig, det er helt normalt at hvalpen har nogle dage hvor den ikke spiser. Hvalpen er i gang med at vænne sig til et helt nyt liv og der kan være mange indtryk at skulle fordøje. Gå ikke i panik, hvis din hvalp er glad og aktiv, så er alt okay.

7. Træn din hundehvalp til at være samarbejdsvillig

Så snart du får din hundehvalp, skal du vænne den til at få kigget på tænder, øjne, poter, negle og ører. Det er vigtigt at hunden har vænnet sig til at blive “undersøgt” da det gør det meget nemmere hvis hunden er kommet til skade eller skal til dyrlægen. Det vil generelt gøre den daglige soignering nemmere.

8. Børst din hvalp fra første dag

Hvis du børster din hvalp fra første dag, vænner du den til det og det vil ikke være en kamp når hvalpepelsen ændrer sig. Korthårede hunde skal børstes med en gummi/massage børste og langhårede hunden skal børstes med en karde og en kam.

9. Giv hvalpen et “helle”

Hvalpen har også brug for fred og ro. Giv hunden en seng, et bur mm. som er dens “helle”. Når hunden bevæger sig derhen, så lad den være, så den vænner sig til at det er dens “helle”. Når i skal nogle steder, kan du tage hvalpens seng med, så den ved at den har sit eget sted, hvor den kan slappe af og føler sig tryg.

10. Lær hundesprog

Lær at tolke hvalpens signaler og fortæl dine børn og andre besøgende om de signaler hunden viser. På denne måde kan man undgå misforståelser og trælse situationer hvor hvalpen bliver overtræt, bange, usikker, knurrer eller bider.

Relaterede varer

Similar Posts